Selamat datang ke alam perceritaan dari Syafiqah (:

Bless me


How nice that place. 

Assalamualaikum and evening followers. Rindu nak terawih ler, rinduuunye nak berjalan dengan mama pegi masjid, dan sembahyang berjemaah dalam suasana yang sangat seronok. Rinduuuu. Dan alhamdulillah, sudah selesai mandi wajib maghrib tadi. Insya-Allah besok boleh puasa. Dan besok juga mama dah nak mulakan buat tempahan biskut raya untuk kawan-kawan. Ya, this year mama buat pertengahan bulan ramdhan sebab tak banyak. Yalah, dah tak larat mama nak buat kuih kan? Semangat nak buat kuih this year sebab dapat gaji, hihi. Duit masuk so, boleh la nak enjoy. 


Enjoy, ya enjoy. Dah tengok benda tu kat asmall. Tunggu nak grab je. Weeheeeee.


Baru-baru ni mama demam, tapi mama tak bagitau pun. Mama bagitau pun time tu ada class, dah masuk KMC pun. Mama demam masa hari isnin, waktu tu kat rumah sewa. Pegi rumah sewa pun sebab ada kerja dan merajuk dengan mama ahad tu, sebab tu pi awai ahad tu. Hmm, nasib baik la mama tak teruk. Yang boleh masuk KMC kes penat. Semoga di tanah suci mama tak sakit sebab tadak sapa yang jaga selain abah. Amin. 


Bam, we're fighting. Dan tetiba ja malas nak layan dia. Bukan sebab ada laki lain ka apa ka, just malas ja. Malas sangat. Sebab tak dapat apa. Dah lafazkan kata-kata tu, kalau dia terima bagus la. Tanya bab kahwin ja, dia tak serius. So, buat apa lagi teruskan lagi kan? Wasting my time ja. Asyik nak enjoy ja, tak pikiaq perasan girlfriend sendiri. Pfftt, semoga dia jumpa orang yang lebih baik dari ku. Amin. If kami tadak jodoh, rasanya dah tak couple dah kot. Nak sambung degree dulu, then kalau ada orang mai masuk minang time belajar tu on je. Jodohkan siapa yang tahu. Tapi, kalau dia masuk minang lagi bagus, kalau dia betul-betul serius la kan, pegang kata-kata masa bagitau kat his mom. 


BB, pfft. Untung la sapa yang pakai BB tu. Tunggu sat, nanti aku pi beli laaaaaa. Dan abang, jangan nak berlagak sangat dengan adik hang ni. Meluat aku, call ja asyik nak usik aku ja. Meluat betul! 


Goodnight everyone. That's all for tonight :)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.