Selamat datang ke alam perceritaan dari Syafiqah (:

Radioactive

"I'm waking up to ash and dust" some lyrics from Radioactive. Hehe.


Love, is some feeling about stupid. You know stupid? Like you la. Hahahaha. 
Love is blind. Very blind. Blind tahap teruk, kalau pergi hospital pun, doctor cakap "redha je". Buta sebab benda didepan mata tak nampak, tetapi benda lain yang nampak. 

Kadang-kadang Tuhan dah bagi petunjuk, bagi hamba-Nya tahu, faham apa maksud-Nya, tetapi kita ini terbabas dalam godaan syaitan. Tuhan sayang kita, kalau tak takkan Dia duga kita dengan penuh cabaran right? Tetapi, kita sebagai hamba-Nya buta. Ego tinggi. 


Lelaki depan mata lagi perfect dari boyfriend sendiri tetapi memilih boyfriend sendiri. Katanyeee, "i love him" yess, sayang sahaja itu tidak membawa kamu dan kekasih kamu ke syurga. Right? 


Then, kadang-kadang orang nampak keburukan boyfriend kita, and what you say at your friend "jeeezzz, he's my boyfriend. Never do that to me. I know him more than you". Then, become enemies. 


Kita orang Islam, sayang boyfriend kita tak patut lebih sayang daripada ma bah kita, Allah, and friends right?  If want married dengan dia, doa setiap masa. Mintak Allah tunjukkan dia jodoh kita atau tidak, jika Allah bagi petunjuk, redha. Bukan memaki hamun. Nauzibillah. Sebab Tuhan sayang kita lah, Dia bagi kita kesempatan hidup di bumi yang nyata ini. Dia nak kita tunduk, sujuk kepada-Nya. 


Ya Allah, sesungguhnya petunjuk-Mu ini, akan ku redha. Kuatkanlah hatiku ini untuk hadapi dugaan-Mu. Amin, amin, amin. Kalau nak doa untuk kekal, bukan seorang je perlu doa. Sama-sama doakan. Semoga Allah kuatkan jodoh, until syurga. 


Kita manusia ada dosa, bukan semua perfect. Jadi, buat salah minta ampun. Bukannya aku sendiri tak pernah buat dosa, pernah, tetapi, doa untuk Tuhan ampunkan dosa kita. Dia itu Maha Pengampun, dia akan mengampunkan dosa hamba-Nya. Nauzubillah.



Assalamualaikum. 


I'm breaking in and shaping up, then checking out on the prison bus.




No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.