Selamat datang ke alam perceritaan dari Syafiqah (:

Sailormoon : Make Up.

Assalamualaikum semuaaaaa. 


So tonight, nak introduce beauty product yang i pakai. Ahaakssss!


Jap, nak bertukar rupaaaaaaaaaaaaaaaaa!





Taraaaaaaa! Sailormoon bertukar pun baca mantera. Moon Prism Power, Make Uppppppp! Hikhik :p


So, let me introduce theeee productttt

**drumerrr**



Natural Honey & Milk Nourishing Cleanser and Mask

Actually, ma baru je beli tadi. Tak guna lagi. Masih baru. Ahaks! I think is good. Sesuai lah kulit yang jarang masalah macam i ni kan. And the mask not like Shishedo punya mask yang nak kena tarik-tarik sampai keluar air mata. No, no, no, habis bulu kat muka i nanti tercabut!



Garnier Light Day Cream and Night Cream

Almost two years i pakai product ni. This is very awesome-awesome-awesome. Bila pakai Garnier Light Day Cream ni, selalu pakai masa keluar rumah je. Kalau duk rumah tak pakai, buang masa! Lepas pakai i touch up sikit muka dengan Johnson's Baby Powder Blossoms. Itu punya bedak baby laaa, ahaks! I tak pakai itu powder compact bagai, sebab ma selalu cakap "Jangan guna bedak tu, nanti muka cepat naik jeragat" itu BB Cream pun ma tak bagi. Sebab takut nanti menyesal. So, tak pernah langsung beli benda-benda macam tu. Orang tua punya nasihat selalu macam ni (Y) haaaaaa.



Gincu, lip gloss, lip balm, and so on

I'm not using lipstick or whatever yang kena pulas-pulas bagai. Tapi teringin nak pakai, mesti bestkan dapat beli dan pakai jenama ELIANTO! Okay, untuk kita remaja ni tak payah lagi la nak pakai gincu bagai. Just used lip balm untuk nampak lagi menawan. Then touch up sikit dengan Tony Tint yang pelakon KOREA selalu guna untuk nampak lagi mengiur. Tapi, ada la budak tu tak pernah nampak suka bila i pakai 


F : Farhan
S : Syafiqah


** F masuk kereta
S : *tersenyum 
F : Haihhh, mulut meqah. Nak pi mana pakai gutu?
S : Biaq pi. Sibuk
F : Haihh, dengan nampak gusi, dengan mulut meqah. Hahahaha
S : Bodoh la! 


-The end- 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.